De inwoners van Armenië

De inwoners van Armenië

De bevolking van Armenië bestaat voornamelijk uit etnische Armeniërs (98,1 procent) en kleinere minderheidstroepen zoals Koerden, Russen, Yazidi’s, Assyriërs, Turks-Azeri’s, Ossetiërs en anderen. In totaal wonen er ongeveer 3 miljoen mensen in Armenië. De meerderheid van de bevolking is Oosters-orthodox, met een ander kleine minderheid die Katholiek is. Er zijn ook kleine groepen Moslims, Jezidi’s, Gnozisme, Bahai’s, Judaïsme en andere religies. De taal van Armenië is Armenisch, een oude Indo-Europese taal die eind 19e eeuw door de Sovjets werd geïntroduceerd, waarbij Azeri verdrongen werd. Armeniërs spreken ook Russisch, Turks en Engels. In tegenstelling tot de meeste andere voormalige Sovjetrepublieken, weten veel Armeniërs Westerse talen redelijk goed te spreken.

Hoewel de Armeniërs de meest voorkomende etnische groep in Armenië vormen, krijgen ze concurrentie van andere etnische groepen die zich na de onafhankelijkheid van de Sovjet-Unie hebben gevestigd. Deze etnische groepen omvatten de Azerbeidzjaanse, Koerdische, Russische en Griekse gemeenschappen. De meeste etnische groepen spreken hun moedertaal, maar ook Armeniërs spreken ook Russisch, Turks, Engels en andere Westerse talen goed. Er is ook een groeiende gemeenschap van buitenlanders in Armenië die hier vooral voor studie of werk komen.

De meerderheid van de bevolking leeft in stedelijke gebieden langs de allergrootste Armeense steden, zoals Erevan, Gyumri, Vanadzor en Artsakh. In de provincies leeft een kleinere groep etnische Armeniërs die voornamelijk op het platteland leven. Ze komen voornamelijk uit Armenië en de voormalige Sovjetrepublieken.

Hoewel de bevolking van Armenië diverse etnische achtergronden heeft, De etnische verscheidenheid wordt echter getemperd door de sterke Armeense identiteit die wordt gedragen door de bevolking. De meeste Armeniërs zijn trots op hun cultuur en behouden hun unieke identiteit door hun karakteristieke maatschappij. Dit wordt verder versterkt door hun religieuze tradities. De meeste Armeniërs zijn christenen en de clerus speelt een grote rol bij de bescherming van de natie tegen assimilatie door andere culturen.

Inwoners van Armenië zijn trots op hun unieke cultuur en traditie. De Armeniërs die vandaag de dag leven, zijn ook sterk beïnvloed door hun geschiedenis en cultuur. Hun identiteit wordt vaak gezien als een vorm van identiteitsbescherming. Ze hechten sterk aan hun taal, gedrag en cultuur, en de Armeniërs zijn zeer terughoudend om dit te veranderen. Er heerst een gevoel van gemeenschap en naastenliefde.

De Armeniërs deel dezelfde religieuze tradities en hebben veel geloofsoverlappende kenmerken. De Armeniërs hebben een duidelijke en sterke verbondenheid met hun religieuze waarden en tradities. De meeste Armeniërs zijn christenen en de clerus speelt een grote rol bij de bescherming van de natie tegen assimilatie door andere culturen.

De Armeniërs kunnen zich ook identificeren met de Armeniërs die voor hen geleefd hebben en hun tradities. De Armeniërs vieren wijdverbreide tradities zoals het herdenken van de Genocide van 1915, de celebreren van de verjaardag van een verloren dierbare, het vieren van religieuze vakanties zoals Pasen en Kerstmis, en het houden van familiereünies.

Door de jaren heen hebben de Armeniërs hun eigen cultuur, tradities en gebruiken vasthouden en versterken. De culturele waarden en gewoonten van de Armeniërs hebben betekenis voor de nieuwe generaties van het land. Hun cultuur is een symbool van hun voorouders, hun verlangen naar vrijheid en hun vastberadenheid om hun identiteit te behouden.

Reacties zijn gesloten.