Het weer en klimaat in Armenië

Het weer en klimaat in Armenië

Armenië heeft een gematigd landklimaat met warme zomers en koude winters. De gemiddelde jaarlijkse temperatuur is 10.5 ° C (50.9 ° F). De warmste maand is juli, met een gemiddelde temperatuur van 23,2 ° C (73,7 ° F), terwijl januari de koudste is met een gemiddelde temperatuur van -3.3 ° C (26,1 ° F).

De meeste neerslag valt tussen maart en mei en in september en oktober. De gemiddelde jaarlijkse neerslag in landelijk Armenië bedraagt ongeveer 500 mm (20 inch). De regenval is vaak geconcentreerd in korte buien met lange perioden van droogte, met name in het zuiden.

De verovering door het Ottomaanse Rijk heeft de komst van een droger klimaat veroorzaakt, waardoor het aan de mediterrane kust een koud en nat klimaat krijgt. In de meeste delen van Armenië is er een grote hoeveelheid sneeuw rond het midden van december tot het begin van april.

Het Armenische klimaat is gevarieerd, afhankelijk van de regio. Sommige delen van het land, zoals de subalpine en alpine gebieden, hebben een koud alpien klimaat, dat bekend staat om uitgebreide sneeuwval. In andere delen, zoals de Kavkaz-vallei, is het heet en droog. Kustgebieden zoals de zwarte-zee kust zijn warm en vochtig in de zomer en koud en nat in de winter.

Het klimaat in Armenië is divers. Het heeft koude winters en hete zomers. In de hoge bergen hebben winters vaak veel sneeuw. Het Kavkaz-gebergte heeft droge, hete zomers en koude winters. De kusten van de Zwarte Zee hebben warme, vochtige zomers en koude, natte winters. Het land heeft veel regen in de winter, met meer dan 500 mm van december tot maart. De zomers zijn meestal droog, met minder dan 20 mm regen in juli en augustus. April en mei zijn de warmste maanden met temperaturen tussen de 20-25 °C, terwijl de koudste maanden januari en februari zijn met temperaturen onder 0 °C. Armenië heeft ook extreme temperaturen, bijvoorbeeld in juli 2007, toen de hoogste temperatuur ooit gemeten in Armenia 63,2 °C bereikte.

Armenië heeft een gematigd klimaat. De winters in Armenië zijn meestal relatief koud met temperaturen rond -10°C tot 0°C in januari en februari. Er kunnen echter ook extreme temperaturen optreden, zoals in juli 2007 toen de hoogste temperatuur ooit gemeten in Armenië 63,2°C bereikte. In de zomer is het meestal warm en droog, waardoor veel toeristen in deze periode naar Armenië reizen. Er kan ook veel neerslag in de herfst vallen. Over het algemeen is Armenië een droog land: de gemiddelde jaarlijkse neerslag bedraagt ​​slechts 300 mm. De meeste neerslag valt in de winter en de lente. Armenië heeft ook een aantal berggebieden die meestal veel sneeuw krijgen in de winter. Dit is een hele rustige tijd voor Armenië, waarin de toeristenindustrie in het land afneemt.

Reacties zijn gesloten.