Meren in Armenië

Meren in Armenië

Armenië is gezegend met een heleboel meren. De meren bieden een verscheidenheid aan recreatieve activiteiten en mogelijkheden voor toerisme. Er zijn ongeveer 30 verschillende meren in Armenië, waarvan er enkele zeer populaire toeristische trekpleisters zijn. De bekendste meren zijn Van, Sevan, Aghstev en Arpi.

Van-meer is het grootste meer in Armenië, met een oppervlakte van 1700 vierkante kilometer. Het ligt in een gebied dat wordt omgeven door bergen en biedt talloze mogelijkheden voor recreatieve activiteiten. Er zijn een verscheidenheid aan kleine stranden langs de oevers, waar bezoekers kunnen ontspannen, zwemmen of vissen.

Sevan-meer is weer een ander populair toeristisch meer in Armenië. Het meer, gelegen aan de noordelijke oever van het Sevan-gebergte, is 2 miljoen hectare groot. Er zijn talrijke stranden, waar bezoekers kunnen genieten van het strand, zwemmen, vissen, zeilen of waterskiën.

Aghstev-meer is een middelgroot meer gelegen in het zuidoosten van Armenië. Het meer, met een oppervlakte van ongeveer 1000 vierkante kilometer, is een populaire bestemming voor vissers. Er zijn talrijke stranden aan de oevers en er worden ook tal van recreatieve activiteiten aangeboden in het meer, zoals zeilen en waterskiën.

Arpi-meer is weer een ander enorm populair meer in Armenië. Gelegen in het Arpi Nationaal Park, het meer is een van de meest gevisitete meren in Armenië. Populariteit van het meer komt vooral door het feit dat het een van de meest afgelegen meren in Armenië is, met een adembenemend uitzicht. Er zijn tal van stranden langs de oevers waar bezoekers kunnen genieten van watersporten of met de hand geplukte vers fruit en groenten.

Armenië heeft vele schitterende meren, elk met een eigen adembenemende kijk op de natuur. Er zijn verschillende oevers met prachtige stranden waar bezoekers kunnen genieten van watersporten en heerlijke, verse producten zoals fruit en groenten die door middel van de hand geplukt worden. Ga je liever kamperen? Bekijk een van de afgelegen meren in Armenië wat bieden diverse camping faciliteiten voor een avontuurlijke vakantie. Of u nu op zoek bent naar rust of avontuur, Armenië heeft een meer dat je zeker zal blijven.onvergetelijke ervaringen. De afgelegen meren in Armenië bieden veel verschillende soorten avontuurlijke kampeerders die zich bij hen thuis voelen. Of het nu gaat om glamping of basic kamperen, er is een meer dat bij uw vakantie past. Met verschillende campingfaciliteiten kunnen kampeerders genieten van de omringende natuurlijke schoonheid van Armenië. Waaronder picknicken, stadswandelingen, prachtige wandelpaden en meer. Enkele van de afgelegen meren bieden ook boot- en diepzeevissen. Er is voor iedereen wat te beleven. Geniet van de gastvrijheid van Armenië en ontdek de wonderschone beschermde meren in deze magische omgeving. Laat uw avontuur beginnen bij de afgelegen meren in Armenië. U zult zeker terugkomen voor meer!

Reacties zijn gesloten.