Wat te doen in Armenië?

Wat te doen in Armenië?

Armenië is een prachtig land vol met historische bezienswaardigheden en avonturen. Het beste wat je kunt doen tijdens je bezoek aan Armenië is het bezoeken van de vele historische bezienswaardigheden, zoals het Matenadaran-bibliotheekmuseum en de Kerk van de Derde Eeuw. Daarnaast bieden de oude steden bijvoorbeeld Jermuk en Geghard u een unieke ervaring. Bezoek ook het Lake Sevan, het meer van Armenië, dat wordt gedomineerd door de kust van de Kaspische Zee. Wanneer je in de buurt bent van de Zangezour National Park, kun je lange wandelingen maken, of paardrijden in het mooie platteland. Breng ook een bezoek aan de «Old Yerevan» gastbezoek, waar je veel van het dagelijkse leven kunt zien terwijl je met de locals kletst. Als je van avontuur houdt, bezoek dan de maansteenmijnen in Syunik in het zuiden van het land. Ten slotte, ga naar Armenië om te genieten van de lokale keuken, waaronder Kep, een gefrituurde vlees-, kaas- of groenteschotel. Probeer ook de lokale streekwijnen en de typische brandy.

Armenië is een verbazingwekkend land waar u genoeg te doen heeft. Met uitzicht op de Ararat-berg, imposante kastelen, eeuwenoude kerken enuitgestrekte meren; er is genoeg te zien in Armenië. Hier zijn een paar dingen die u kunt doen:

1. Bezoek historische sites – Armenië staat bekend om haar historische bastions. Bezoek de Etchmiadzin-kathedraal, bekend als moederkathedraal, en ga verder naar Noravank-klooster, dat een indrukwekkende prove-kathedraal bevat. U kunt ook de pre-christelijke stadsruïnes zoals Garni bezoeken, die een standbeeld en een van de oudste tempeldiensten ter wereld heeft.

2. Verken het land – Armenië heeft een mooie natuur. Tour door de Sevanavank-monnikenkloosters die omringd worden door meren en bossen, of ga naar de verste herbergen in de vuurbergen van het noorden.

3. Geniet van de lokale cultuur – Armenië is ook bekend om haar culturele diversiteit. Bezoek een oude winkel in Yerevan en bewonder de kleurrijke tapijten, leer de nationale dans, de Tsirani, en neem deel aan de lokale feesten.

4. Proef de lokale keuken – Breng een bezoek aan de kleurrijke markten van Yerevan en proef de authentieke Armeense keuken. Geniet van Kebab-sandwiches, Khash-soep, Armenische pizza op basis van lavash-brood, Kep-gefrituurde schotels en de lokale streekwijnen en typische brandy.

Ga met een goed gepland reisplan naar Armenië en geniet van al het moois dat het land te bieden heeft. Bezoek de historische bezienswaardigheden, verken het landschap, beleef de cultuur en proef de smakelijke lokale keuken. Armenië is een prachtig land dat de moeite waard is om te bezoeken.

Armenië is een land met veel verschillende bezienswaardigheden, activiteiten en ervaringen. Bewonder de prachtige architectuur en adem de culturele toeristische atmosfeer in. Bezoek de Monumenten van Erebuni, het Museumpark van Erebuni, Yerevan Vernissage en het Matenadaran historisch museum in Erevan. Geniet van de prachtige natuur en de stralende kleuren van het Ararat Plateau, het Sevan meer, en het Debed Dal. Proef de lokale gastronomie in de steden Yerevan, Gyumri, Dilijan en Tsakhkadzor. Ontspan in het luxueuze Aghveran Resort met zijn thermal spa’s, ontdek de cultuur tijdens een avond doorbrengen in het meer van Sevan of ga deelnemen aan de Georgische en Armeense feesten. Armenië heeft van alles te bieden!

Reacties zijn gesloten.